Geselecteerde producten voor een gezonde hond

formidog merk acanaChampion Petfoods is een bekroonde maker van huisdiervoeding met een betrouwbare reputatie sinds meer dan een kwart eeuw.

Ze maken biologisch correct honden- en kattenvoer van verse regionale ingrediënten, waarbij ze het hele productieproces zélf uitvoeren in hun bekroonde keukens. Hun missie betekent een nieuwe norm in honden- en kattenvoer, met twee uitgangspunten voor de voeding van uw huisdier.

 1. Rekening houden met de natuurlijke evolutie naar een eiwitrijk voedingspatroon met veel vlees.
 2. Met ingrediënten van duurzame teelt door lokale leveranciers, ELKE DAG VERS aangeleverd bij onze keukens.

U zult dol zijn op ACANA. En nog belangrijker: uw hond ook!

{slider title="Lees minder" title-closed="Lees meer" open="false" class="icon fd-slider"}

 

Biologisch correct

grijze wolfDe grijze wolf is de voorouder van alle gedomesticeerde honden. En hoewel jarenlange fokprocessen honderden varianten van 'wolven' met een ander uiterlijk hebben opgeleverd, zijn de inwendige processen van moderne honden en katten niet veranderd.
Omdat het spijsverteringssysteem van de moderne hond hetzelfde is als dat van hun wilde verwant, is het logisch dat de behoefte aan voeding ook hetzelfde is gebleven. Het principe van 'biologisch correct' is heel eenvoudig: Aansluiten op de hoeveelheid, versheid en variatie van het vlees dat honden door hun evolutie hebben leren eten.

De rijke en voedzame vleesingrediënten van Acana komen overeen met het natuurlijke voedingspatroon van uw huisdier en bevatten geen hoog-glycemische koolhydraten, planteneiwitten, kunstmatige hulpstoffen of andere dingen die moeder natuur niet heeft bedoeld voor uw hond of kat. De diervoeders van Acana volgen de 5 regels van moeder natuur:

 1. Rijk aan vlees en eiwitten
 2. Veel verse vleesingrediënten
 3. Een rijke variatie aan vleessoorten
 4. Wholeprey™ verhoudingen
 5. Laag in koolhydraten

Ingrediënten waar we dol op zijn. Mensen op wie we vertrouwen.

Vrije uitloop-gevogelte, nesteieren, vlees van boerderijteelt en in het wild gevangen vis tot zongerijpte groenten en fruit: Bij Acana worden alle verse ingrediënten lokaal geteeld, vrijgegeven voor menselijke consumptie en zonder conserveringsmiddelen, vers en boordevol gezondheid aangeleverd bij hun keukens.

Die keukens bevinden zich in het dynamische hart van de agrarische gemeenschap van Alberta, zodat ze toegang hebben tot gespecialiseerde boeren met wie ze samenwerken aan het realiseren van de missie voor verse regionale ingrediënten.

Wat is het verschil?

Wat de meeste brokkenproducenten 'vers' noemen, is eigenlijk ingevroren, alleen voor dierlijke consumptie geschikt vlees in blokken van 25 kg. Deze handzame blokken zijn gemakkelijker te vervoeren en op te slaan, maar ze worden vaak meerdere keren ontdooid en opnieuw ingevroren. In veel gevallen is dit vlees maanden oud voordat het wordt verwerkt in huisdiervoeding. Vaak is het nog erger: Veel Noord-Amerikaanse brokkenfabrikanten gebruiken gedroogde dierlijke producten, waaraan ze 4 delen water toevoegen om zogeheten 'vleespulp' te maken. En dat ingrediënt noemen ze vervolgens 'vers' of 'rauw'.

acana featured

Vers en rauw volgens Acana

in een bedrijfstak waar ingrediënten niet altijd even eerlijk worden omschreven, vindt Acana het belangrijk om dierenliefhebbers duidelijk te vertellen wat de eigenschappen van hun ingrediënten zijn. Wanneer zij 'vers' zeggen, bedoelen ze ook vers. Voor Acana heeft 'vers' en 'rauw' de volgende betekenis:

 • Vers: Verse ingrediënten voldoen aan de AAFCO-norm: Koeling is de enige conserveringsmethode.
 • Rauw: AAFCO geeft meerdere definities van ‘rauw’. Acana gebruikt er maar één: Rauwe ingrediënten zijn hetzelfde als verse ingrediënten, met als enige verschil dat ze zijn ingevroren.

Ingrediënten waar we dol op zijn. Mensen op wie we vertrouwen.

 • heritage rood vlees
 • vrije uitloop-gevogelte en eieren
 • in het wild en duurzaam gevangen vis
 • hele groenten en fruit
 • lokaal geteelde planten en kruiden

 

acana best brand

{/sliders}

Onze Service

 

 • DIEETADVIES, VEEL MERKEN EN SMAKEN


  Wanneer je advies wilt over het voeren van vers vlees in het algemeen of informatie wilt over allergieën, intoleranties en diëten kun je contact met ons opnemen.

  We hebben ongeveer twintig merken vers vlees voor honden op voorraad, in veel verschillende smaken en gewichten.

 • BESTELLEN, AFHALEN OF BEZORGEN


  Bestellingen plaats je via onze webwinkel. Je kunt je bestellng afhalen op Jaagpad 1 in Rijswijk of bij een van onze vestigingen elders in het land. Woon je binnen een straal van ongeveer 20km van een vestiging? Dan kun je ook laten bezorgen.

  Bij bestellingen tot €75 zijn de kosten €4,-. Daarboven is het gratis.

 • PORTITIONEREN


  Bevroren vlees is er in worsten van 500 en 1000 gram. Dat is groot voor kleine hondjes. “Ik doe drie dagen met een worst van een kilo. Wanneer ik een hele worst ontdooi dan vind ik het op de derde dag minder prettig ruiken”.

  Wij begrijpen dit en snijden bevroren worsten, als je dit wilt, in porties naar wens.

  ...

Wanneer je advies wilt over het voeren van vers vlees of over allergieën, intoleranties en diëten kun je contact met ons opnemen.

Neem ook contact op wanneer je iets niet kunt vinden. Ons leveringsprogramma is veel uitgebreider dan het assortiment in onze webshop.


Een WhatsApper is rapper!LetsMeatagain