telefoon 1

Jaagpad 1
2288 AB Rijswijk

ma t/m za: 09:30-17:30

telefoon 2

Bestel

 

Mandje

Zoek

Vul een trefwoord in of kies een merk:

Orijen producten

formidog merk orijenNet zoals hun wilde neven en nichten, zijn de hedendaagse honden en katten uitgerust met scherpe tanden, een kort digestief darmstelsel en een lichaam dat is gebouwd om vlees te verteren. Biologisch Orijen is samengesteld volgens een evolutionair dieet met een hoog gehalte vers vlees plus kleinere hoeveelheden verse vruchten, groenten en botanische producten. Om die reden heeft Orijen (spreek uit: Origén):

 • Tot 90% vlees | ongeëvenaard door andere droge merken en ongeveer 3 keer meer dan traditionele hondenbrokken. Op deze manier evenaren Orijen's rijke samenstellingen de voedingswijze van een wilde hond in zijn natuurlijke habitat.
 • 38-44% proteïnen | Orijen ontleent zijn rijke eiwitgehalte uitsluitend uit dierlijke ingrediënten (niet uit planten) - waardoor dit hondenbrok vrij is van plantaardige eiwitconcentraten zoals aardappel- of erwtenproteïnen, die gebruikelijk zijn in conventionele hondenbrokken.

{slider title="Lees minder" title-closed="Lees meer" open="false" class="icon fd-slider"}

Ongeëvenaard door élk ander hondenvoer, matchen Orijen's verse regionale bestanddelen de samenstelling van de voeding die de natuur biedt en geeft het de elementaire voedingsstoffen voor uw hond in de meest natuurlijke en voedzame samenstelling.

 • Vers | 2/3 van de vleeswaren, vis, pluimvee en eieren zijn vers of ruaw, zodat ze volop eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen bevatten.
 • Gedroogd | 1/3 vlees wordt luchtgedroogd bij lage temperaturen (90° C). Door die methode worden de eiwitten niet afgebroken maar juist behouden in hun bio-beschikbare vorm. In tegenstelling tot botten en vleesafval dat (ongeschikt is voor menselijke consumptie) verwerkt wordt in ander hondenvoer.

Wanneer we zeggen dat dit zo is, dan is het zo

Het merendeel van de hondenbrokkenmakers stellen hun producten samen door droog vleespoeder te mengen met vier delen water. Het op deze manier ontstane deeg wordt vervolgens op hoge temperaturen gedroogd en vervolgens krijgt dit het etiket: "vers en natuurlijk". Orijen doet het anders. Het verse vlees dat Orijen geselecteerd heeft gaat binnen drie dagen van hun eigen boerderijen naar de fabriek. Twee dagen later is het een brok. Deze ingrediënten zijn ingedeeld in drie groepen:

 • Vers: Koeling is de enige manier waarop Orijen hun verse pluimvee, eieren, vis en vlees bewaren - geen conserveermiddelen, nooit bevroren.
 • Rauw: Net zoals de verse ingrediënten, worden deze uitsluitend in het hoogseizoen gevriesdroogd om de natuurlijke rijkdom te behouden - zonder conserveermiddelen.
 • Gedroogdd: Luchtgedroogd op temperaturen die ruim onder de kookgrens liggen, om een ​​geconcentreerde bron van eiwit te leveren - zonder chemische conserveringsmiddelen.


formidog orijen 02Overweeg de variatie die uw hond in een natuurlijk dieet ook krijgt: het is een opportunistische scharrelaar die vandaag een gewonde eend of gans te pakken krijgt, morgen een nest verse eieren vindt en op een andere dag een kadaver van een groter dier vindt. Dat rijk gevarieerde dieet is de sleutel in het voer van Orijen, met een diversiteit van essentiale proteïnen en vetten. Deze diversiteit is niet aanwezig in het conventionele hondenvoer, dat vaak slechts één enkele dierlijke ingrediënt bevat, zoals kip óf lam. Bovendien is dat ingrediënt, doodgekookt en hoogst zelden vers.

Orijen is anders. Volgepropt met maximaal 8 verschillende soorten vers of rauw vlees geeft dit een rijk voedende diversiteit aan eiwitten en vetten.

Orijen is samengesteld uit vlees, organen, botten, vruchten en natuurlijke lekkernijen die het aanbod van moeder natuur benaderd en de kracht van nutritionele rijkdom schept. Dit is waarom u in de samenstellingstabellen van Orijen geen lijsten van synthetische aanvullingen en E-nummers zult vinden.

 • Vlees biedt eiwitten, vet, vitaminen a, b, d en k, koper, chroom, foliumzuur, ijzer, magnesium, kalium, selenium en zink - alles in biologisch beschikbare vorm.
 • Organen als lever, nier, milt en hart zorgen voor een rijk geconcentreerde en hoog bio-beschikbare bron van vrijwel alles wat honden nodig hebben - met inbegrip van hoge doses essentiële vitaminen, mineralen, gezonde vetten en aminozuren.
 • Bot en kraakbeen bieden een rijke bron van mineralen, waaronder calcium, fosfor, magnesium en kalium - alles in natuurlijke en gemakkelijk te verteren samenstelling.

Honden hebben absoluut geen koolhydraten nodig.

Sterker nog: Hoewel koolhydraten algemeen worden aangewezen als de belangrijkste oorzaak van obesitas en diabetes, zijn hondenbaasjes zich zelden bewust dat 90% van de hondenbrokken bestaan uit meer dan 50% koolhydraten. Erger nog, conventionele hondenbrokken bevatten hoodzakelijk snelle koolhydraten zoals rijst, aardappel, tapioca en zetmeel, verbindingen die snel door honden en katten worden geabsorbeerd en kunnen leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel en het bevorderen van vetopbouw.

Koolhydraten versus proteinen

De relatie tussen eiwit en koolhydraten is simpel: Als het ene deel hoger wordt, wordt het andere minder. Kort gezegd: hoe meer eiwitten er in het voedsel zijn, hoe minder ruimte er is voor koolhydraten.
Dat is goed nieuws voor carnivoren als onze hond. Hoewel eiwit essentieel is, zijn koolhydraten 'lege calorieën' die nauwelijks voedingswaarde bieden buiten hun omstreden energiepotentieel.

Orijen beperkt koolhydraten tot 20% uit laagglycemische koolhydraten, waaronder linzen, verse hele pompoen, butternut pompoen en een grote diversiteit aan verse groenten en fruit.

Niet alle Koolhydraten zijn hetzelfde

De Glycemische Index (GI) deelt koolhydraten in op basis van hun effect op bloedsuiker.

 • Hoge glycemische of snelle koolhydraten, zoals tapioca, aardappel, rijst en maïs verteren snel, waardoor bloedglucose tot piekenergie en vetopslag toeneemt.
 • Laagglycemische of langzame koolhydraten zoals linzen komen langzaam in het bloed, waardoor het potentieel voor vetopslag wordt verminderd. Dit bevorderd een stabiele bloedsuikerspiegels en minder vet in de spiermassa.

U kunt nog veel meer lezen over de hondenbrokkenfilosofie van Orijen op deze website. En hier krijgt u een overzicht van de prijzen en awards.

formidog orijen 03

Een ander uitstekend hondenbrok is Acana. Ook dit brok bevat een mooi gehalte dierlijk eiwit dat een combinatie is van 'vers' vlees en gespecifieerd diermeel (kippenmeel, kalkoenmeel). Acana bevat alleen vlees van scharreldieren, deze komen meestal niet buiten maar hebben veel meer ruimte per dier dan in de bio-industrie.

Acana, is bijna even goed als Orijen... logisch, want van dezelfde fabrikant als Orijen.

{/sliders}

Bogena Producten

Zoek verder

Vul een trefwoord in of kies een merk:

Afhalen of bezorgen van diepvriesproducten

LET OP! Bevroren producten kunnen helaas niet per post worden verstuurd. U kunt uw diepvriesbestelling wel ophalen bij - of laten bezorgen door - een Formidog-vestiging bij u in de buurt - wel zo makkelijk. Tijdens het afrekenproces kunt u hiervoor een vestigingslocatie selecteren (tijdens stap 2). Op die plek kunt u uw andere gegevens ook aanpassen.

GEEN LOCATIE IN DE BUURT? Bestellingen van 80 kilo vers vlees of meer worden op elk adres in Nederland aan huis bezorgd (met uitzondering van de eilanden).

Afhalen of bezorgen

LET OP! Bevroren producten kunnen helaas niet per post worden verstuurd. U kunt uw diepvriesbestelling wel ophalen bij - of laten bezorgen door - een Formidog-vestiging bij u in de buurt - wel zo makkelijk. Tijdens het afrekenproces kunt u hiervoor een vestigingslocatie selecteren (tijdens stap 2). Op die plek kunt u uw andere gegevens ook aanpassen.

GEEN LOCATIE IN DE BUURT? Bestellingen van 80 kilo vers vlees of meer worden op elk adres in Nederland aan huis bezorgd (met uitzondering van de eilanden).

 • Brokken... maar dan wel de beste

  Brokken... maar dan wel de beste

  Ongeëvenaard door élk ander hondenvoer, matchen Orijen's verse regionale bestanddelen de voeding uit de natuur.
 • BARF en KVV

  BARF en KVV

  Formidog heeft een zeer ruime keuze complete en enkelvoudige voeding voor uw hond. Zowel BARF als KVV. Merken als Excellent, Rodi, BARFmenu, Raw4Dogs en Smuldier.
 • Bestrijdingsmiddelen

  Bestrijdingsmiddelen

  Vlooien, teken, luizen, wormen. Naar spul allemaal. Formidog heeft een ruime sortering middeltjes tegen vrijwel alle soorten ongedierte.
 • Formidog komt bij u langs!

  Formidog komt bij u langs!

  Eenmaal per dag in een straal van ongeveer 10 à 12 kilometer rond Wateringse Veld. We bellen van te voren.
 • Ik ga op vakantie en neem mee...

  Ik ga op vakantie en neem mee...

  Wanneer u een heel jaar rauw vlees voert is het misschien even puzzelen hoe u dat in de vakantie op gaat lossen als de hond(en) meegaan.
 • Botten En Organen

  Botten En Organen

  Kalfsbotten (in stukken gezaagd), Lamshart, Lamsribben, kip- en haaskarkassen. Vuile pens, kippenmagen en -harten. Mergpijpen, kafsschenkels.
 • Diepvries snacks

  Diepvries snacks

  Ook de snacks uit onze diepvries zijn een gezonde traktatie voor uw hond. Kippen- en eendennekken bijvoorbeeld. Lamshart, hazenkarkas, reepoten.
 • Formidog geeft antwoord

  Formidog geeft antwoord

  Natuurlijk heeft u nog heel veel vragen over gezonde voeding, over vers vlees, over toevoegingen, e-nummers en andere zaken die met de voeding van uw hond te maken hebben.
 • Gedroogde snacks

  Gedroogde snacks

  Tussendoortjes... die mogen best. Maar dan wel zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Formidog biedt keus te over.
 • Geneesmiddelen

  Geneesmiddelen

  Veel kwaaltjes zijn op te lossen met een ander dieet of door gebruik te maken van natuurlijke en farmaceutische geneesmiddelen.
 • Waarom haverzemelen?

  Waarom haverzemelen?

  Pure vezels. De buitenste laag van haverkorrels. Deze vezels worden niet verteerd door de darmen, maar voeden daar wel de gezonde bacteriën.
 • Hypoallergene producten

  Hypoallergene producten

  Behalve hypoallergene voeding heeft Formidog ook andere hypoallergene producten in het assortiment. Shampoo bijvoorbeeld en balsem voor de voetzolen.
 • Yes, They Call It Puppy Love

  Yes, They Call It Puppy Love

  Voor puppies heeft Formidog een mooie selectie voer dat speciaal op de groei van het beenderstel en de organen is samengesteld.
 • Essentiële toevoegingen

  Essentiële toevoegingen

  Natuurlijke toevoegingen en vitamines. Zaken als Zalmolie, schapenvet, haverzemelen. Formidog levert o.a. het complete programma van Puur Natuur.
 • Trainers

  Trainers

  Kijk, die braverd wacht geduldig op z'n beloning... een droog graankoekje. Lekker natuurlijk, maar ook dat kan lekkerder én een stuk gezonder.

Niet wat u zocht?

Wanneer hierboven niets staat wat u zocht, maak dan gebruik van de selectiemogelijkheden in de linker- en rechterkolom of gebruik de zoekfunctie hieronder:

Vul een trefwoord in of kies een merk:

Merkenoverzicht

Acana • Adaptil • Adori • AHV • Bandit • Barf2Go • Barfmenu • Bayer • Beaphar • Beau Beau • Biofood • Bogena • Bolfo • Bonzo • Bozita • Carlos • Carnivoer • Ceva • Clear Spot On • Clinic • Company Of Animals • Daily Meat • Dierendrogist • Dog Lovers Gold • Dog Rocks • Doggy • Dogstar • Duck • Ecostyle • Energique • Espree • Excellent • Exil • Farm Food • Fizzion • Fokker • Formidog • Frontline • Gimdog • Gimpet • Golden Food • Graafbarf • Grizzly • Haaks Barf • Henne • Hill's • Hokamix Integra I Am Janssen • Jean Peau • Kanjer • Kernelcote • Kivo Lobbes • Luposan • Mansonil • Meadowfield • Merkloos • Milbemax • Naturis • Optimum • Orijen • Oropharma • Panacure • Pedigree • Petsnack • Phillips • Prac-Tic • Primeval • Prins • Proderma • Puur Natuur • Raw4Dogs • Renske • Rodi • Royal Canin • Runner • Sanal • Sanofor • Savic Seresto Shaweca Sherley's • Simple Solutions • Sire Snuffel • Tamro • Tickless • Urine Off • Vetramil • Yarrah

Mandje

De winkelwagen is leeg

U kunt bij ons terecht voor deze merken:

Acana • Adaptil • Adori • AHV • Bandit • Barf2Go • Barfmenu • Bayer • Beaphar • Beau Beau • Biofood • Bogena • Bolfo • Bonzo • Bozita • Carlos • Carnivoer • Ceva • Clear Spot On • Clinic • Company Of Animals • Daily Meat • Dierendrogist • Dog Lovers Gold • Dog Rocks • Doggy • Dogstar • Duck • Ecostyle • Energique • Espree • Excellent • Exil • Farm Food • Fizzion • Fokker • Formidog • Frontline • Gimdog • Gimpet • Golden Food • Graafbarf • Grizzly • Haaks Barf • Henne • Hill's • Hokamix Integra I Am Janssen • Jean Peau • Kanjer • Kernelcote • Kivo Lobbes • Luposan • Mansonil • Meadowfield • Merkloos • Milbemax • Naturis • Optimum • Orijen • Oropharma • Panacure • Pedigree • Petsnack • Phillips • Prac-Tic • Primeval • Prins • Proderma • Puur Natuur • Raw4Dogs • Renske • Rodi • Royal Canin • Runner • Sanal • Sanofor • Savic Seresto Shaweca Sherley's • Simple Solutions • Sire Snuffel • Tamro • Tickless • Urine Off • Vetramil • Yarrah

Volg ons

Formidog plaatst scherpe aanbiedingen en nieuwtjes op Facebook en Twitter. Abonneer je om niets te missen!

Je kunt ook bestellen via Facebook Messenger. Als je dit paneel weer dichtklapt zie je aan de onderkant van je scherm het chatvenster.

nespresso

Langskomen mag ook. Gezellig! Athenesingel 14, 2548 TH Den Haag. Bel wel even voordat je langs komt: 06 3400 1872. Er is altijd prima koffie.

Meet The Formidogs

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat we elkaar tijdens een wandeling tegen komen. Wanneer je het leuk vindt om in dat geval samen met ons en onze honden verder te lopen ga dan naar deze pagina

bella beau saar