telefoon 1

Athenesingel 14
2548 TH Den Haag

ma t/m za: 09:30-17:30

telefoon 2

Bestel

 

Mandje

  • Home
  • Zijn haverzemelen gezond?

Zijn haverzemelen gezond?

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

haverzemelen gezond

Zemelen zijn het buitenste laagje van graankorrels. Het schilletje als het ware. Haverzemelen staan vooral bekend om de grote hoeveelheid voedingsvezels die bijdragen aan de gezondheid van dier en mens.

100 gram haverzemelen bevat 348 calorieën. Belangrijke andere reden waarom ze zo gezond zijn is het hoge gehalte aan eiwit. Per 100 gram leveren haverzemelen 28 gram voedingsvezels en 14,5 gram plantaardig eiwit. Daarnaast bevatten ze 8,7 gram plantaardig vet.
Door het geven van haverzemelen verminder je het risico op hart- en vaatziekten bij de hond. Ook hebben haverzemelen een gunstig effect op het cholosterolniveau. Bovendien is haver glutenvrij en veilig voor de meeste honden met een glutenintolerantie.

De in haver aanwezige vezels binden met koolhydraten en zorgen dat de koolhydraten(suikers) langzamer worden afgegeven aan het bloed. Hierdoor zorgt haver dat de bloedsuikerspiegel minder fluctueert en dat is goed nieuws voor honden die leiden aan hyperglykemie. Daarnaast hebben honden met suikerziekte of diabetes mellitus een verhoogde kans op obesitas. Dat wordt door het eten van haver voorkomen omdat haver zich bindt aan water en daardoor in volume toeneemt zodat de hond minder snel een hongergevoel ontwikkelt.

Honden die aan chronische constipatie leiden hebben veel baat bij een paar flinke eetlepels haverzemelen door hun voer. Haverzemelen prikkelen de darmwand en dat is goed voor de peristaltiek. Van haverzemelen krijgt een hond een enigszins zachte stoelgang en dat is extra goed om complicaties bij de volgende indicaties te voorkomen: anaalfissuren, anale kloven, diverticulose of darmwanduitstulpingen. Kortom: voor honden met darmproblemen of gevoelige darmen (Labradors, Retrievers) kan het toevoegen van haverzemelen aan het voer veel problemen voorkomen.

Bij Formidog zijn haverzemelen en zalmolie de vaste dagelijkse toevoegingen aan het vers-vlees-menu. Zalmolie voor de broodnodige omega-3 vetten (en een prachtige vacht) en de haverzemelen voor een gezond en actief werkend darmstelsel.

Er is altijd een Formidog-vestiging bij jou in de buurt

Achterhoek Alkmaar Almelo Almere Buiten Alphen aan den Rijn Amersfoort Amsterdam West Ankeveen Anna Paulowna Apeldoorn Arnhem Arnhem Zuid Arnhem Noord Assen Avenhorn Barneveld Bathmen Beekbergen Beilen Bellingwolde Best Blaricum Bommelerwaard Bollenstreek Breezand Cranendonck De Liemers De Veluwe Delft Den Haag Den Helder Deventer Doetinchem Dokkum Dordrecht Drachten Duiven Ede Eerbeek Eindhoven Elst Enschede Epe Ewijk Groningen Grootebroek Haarlem Hardenberg Haren Harskamp Heerhugowaard Heerlen Hellevoetsluis Heythuysen Hilversum Holten Hoogeveen Hoorn Huizen Kamperland Kesteren Koudekerk aan den Rijn Laren Leek Leeuwarden Lelystad Lomm Maastricht Muiden Naarden-Bussum Neede Noordwolde Nuenen Numansdorp Oijen Oss Purmerend Putten Renkum Rhenen Rosmalen Rottevalle Rozenburg Schagen Schiedam Schoondijke Soesterberg Spijkenisse Surhuisterveen Tzummarum Ulft Valkenswaard Veenendaal Veldhoven Visvliet Vlaardingen Vlagtwedde Vogelenzang Wateringseveld Westervoort Winsum Woensel Wolvega Zaanstreek Zaanstreek Noord Zoetermeer Zutphen Zwijndrecht Zwolle

Volg ons

Formidog plaatst scherpe aanbiedingen en nieuwtjes op Facebook en Twitter. Abonneer je om niets te missen!

Je kunt ook bestellen via Facebook Messenger. Als je dit paneel weer dichtklapt zie je aan de onderkant van je scherm het chatvenster.

nespresso

Langskomen mag ook. Gezellig! Athenesingel 14, 2548 TH Den Haag. Bel wel even voordat je langs komt: 06 3400 1872. Er is altijd prima koffie.

Meet The Formidogs

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat we elkaar tijdens een wandeling tegen komen. Wanneer je het leuk vindt om in dat geval samen met ons en onze honden verder te lopen ga dan naar deze pagina

bella beau saar