Waarom verzendt Formidog geen diepvriesproducten per post?

PostNL Bezorgd1 516Op de diepvries-, product- en afrekenpagina’s (en ook in de nieuwsbrief) vermelden we dat we diepvriesproducten niet via post bezorgen. Daar hebben we een viertal redenen voor die allemaal te maken hebben met het milieu. Met Formidog proberen we onze werkzaamheden en service namelijk zo groen mogelijk uit te voeren. In ieder geval op een manier die zo weinig mogelijk schade brengt aan onszelf en onze leefomgeving.

 1. Het verzenden van 10 of 20 kilo diepgevroren vers vlees via PostNL kost €13,25. Zinloze kosten wanneer u bedenkt dat u hetzelfde product ook bij u in de buurt kunt kopen. We weten dat we niet het enige bedrijf in Nederland is dat vers voer en gezonde brokken voor de hond levert. Bijna alle producten op deze website worden ook verkocht door soortgelijke bedrijven als het onze, binnen een straal van 10 kilometer van waar u woont. Misschien niet voor dezelfde lage prijs en misschien ook niet met dezelfde service maar wanneer u even zoekt dan vindt u al snel een prima leverancier. Formidog levert haar producten graag aan baasjes in de omgeving van Den Haag, Zoetermeer, Delft, Rijswijk, Het Westland. Daarmee houden we de bezorg- en afhaalkilometers laag.

 2. Formidog levert niet alle merken vers vlees. Voor sommige producten moeten we naar een producent aan de andere kant van het land. Dat is een belasting voor het milieu, ook wanneer deze met een vervoersdienst gebracht worden. Bovendien maken deze vervoerskosten een product nodeloos duurder. Vandaar.

 3. Het verzenden van diepvriesproducten heeft een aantal risico’s die niet altijd van te voren zijn uit te sluiten. Het komt regelmatig voor dat een geadresseerde niet thuis is op het moment dat de zending wordt aangeboden. In het slechtste geval neemt de bezorger het pakket mee terug om het later opnieuw aan te bieden.
  verzenddoosDat gaat fout wanneer er een weekend tussen zit, of een staking, of drukte. Bij de buren afgeven werkt ook niet altijd goed.

 4. Daarnaast - en dat vinden we ook heel belangrijk - om de producten tegen dooi te beschermen moet er gebruik gemaakt worden van extra verpakkingsmateriaal. In de meeste gevallen wordt er een extra (grotere en steviger) omdoos gebruikt met daarin platen styrofoam (piepschuim) of een complete binnendoos.
  Het is de extra verpakking en vooral dat piepschuim waar we moeite mee hebben. Het is volumineus, kost kapitalen om het te vervoeren, neemt veel opslagruimte in beslag en is heel slecht voor (alweer) het milieu.

Kortom: Een product moet op de een of andere manier van de fabrikant, via een winkel, naar de hond. Dat is nu eenmaal zo. Maar die kosten en CO2-uitstoot houden we graag zo laag mogelijk. Bovendien genereren we met die bedrijfsovertuiging een klantengroep die er hetzelfde over denkt als wij en voor dezelfde waarden staat. Dat praat wel zo makkelijk!

Onze Service

 

 • DIEETADVIES, VEEL MERKEN EN SMAKEN


  Wanneer je advies wilt over het voeren van vers vlees in het algemeen of informatie wilt over allergieën, intoleranties en diëten kun je contact met ons opnemen.

  We hebben ongeveer twintig merken vers vlees voor honden op voorraad, in veel verschillende smaken en gewichten.

 • BESTELLEN, AFHALEN OF BEZORGEN


  Bestellingen plaats je via onze webwinkel. Je kunt je bestellng afhalen op Jaagpad 1 in Rijswijk of bij een van onze vestigingen elders in het land. Woon je binnen een straal van ongeveer 20km van een vestiging? Dan kun je ook laten bezorgen.

  Bij bestellingen tot €75 zijn de kosten €4,-. Daarboven is het gratis.

 • PORTITIONEREN


  Bevroren vlees is er in worsten van 500 en 1000 gram. Dat is groot voor kleine hondjes. “Ik doe drie dagen met een worst van een kilo. Wanneer ik een hele worst ontdooi dan vind ik het op de derde dag minder prettig ruiken”.

  Wij begrijpen dit en snijden bevroren worsten, als je dit wilt, in porties naar wens.

  ...

Wanneer je advies wilt over het voeren van vers vlees of over allergieën, intoleranties en diëten kun je contact met ons opnemen.

Neem ook contact op wanneer je iets niet kunt vinden. Ons leveringsprogramma is veel uitgebreider dan het assortiment in onze webshop.


Een WhatsApper is rapper!LetsMeatagain