Vlees dat van kleur is veranderd, kun je dat eigenlijk nog wel voeren?

grijs gehaktOm maar meteen met de deur in huis te vallen; de kleur van het vlees zegt niet altijd iets over de kwaliteit ervan! Zo denken we bijvoorbeeld dat rood vlees (denk aan biefstuk en gehakt) alleen maar goed is wanneer het felrood is. Is het stukje vlees grijs gekleurd, dan laten we het sneller links liggen. Maar... is dat nodig?

Echt niet! De kleur van de biefstuk of het gehakt heeft vrij weinig te maken met de versheid ervan; het vlees wordt grijzer doordat de proteïnen in het vlees in aanraking komen met zuurstof. Een grijzige biefstuk betekent dus helemaal niet dat ‘ie minder vers is. Sterker nog: hoe grijzer het vlees... hoe meer proteïnen

 

Wanneer je advies wilt over het voeren van vers vlees of over allergieën, intoleranties en diëten kun je contact met ons opnemen.

Neem ook contact op wanneer je iets niet kunt vinden. Ons leveringsprogramma is veel uitgebreider dan het assortiment in onze webshop.


Een WhatsApper is rapper!



LetsMeatagain